Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування виставляє на торги 29 жовтня пул активів трьох банків

ПРЕС-РЕЛІЗ 

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заплановано 29 жовтня 2020 року аукціон з продажу пулу активів трьох неплатоспроможних банків – АТ «ВТБ БАНК», АТ «РОДОВІД БАНК» та ПАТ «КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА». Торги пройдуть на майданчику «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN), за голландською моделлю аукціону.

В основі пулу – понад 120 прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами, укладеними з фізичними та юридичними особами, 9 об’єктів нерухомості в Дніпропетровській області, понад 1300 позицій дебіторської заборгованості та майнові права за векселями. Загальна сума заборгованості за кредитами у складі пулу становить 13,1 млрд грн. Середня прострочка за кредитами – 8 років. У забезпеченні за кредитними договорами: комерційна та житлова нерухомість, земельні ділянки, транспорт, обладнання, товари тощо.

За більшістю кредитів тривають судові справи, за 39 кредитними договорами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 12 – кримінальні справи.

Стартова ціна пулу – 503,4 млн грн.

Ці активи раніше уже неодноразово виставлялись на продаж, як індивідуально, так і у складі пулів, але не знайшли свого покупця.

Умови участі в аукціоні представлені на сайті організатора торгів – www.ffncorp.com. Детально ознайомитися з активами у складі пулу потенційні покупці можуть через веб-сторінку www.ffncorp.com, для зареєстрованих учасників торгів, та у кімнаті даних банку. Також детальна інформація про лот (#UKR-2020-08) із описом кредитних угод та забезпечення міститься в публічному паспорті активу на інформаційному порталі Фонду за посиланням.